Home / Korisni Savjeti / SKUHAJTE LIMUN U VEČERNJIM SATIMA I POPIJTE TEKUĆINU ČIM SE PROBUDITE… BIĆETE ŠOKIRANI UČINKOM!

SKUHAJTE LIMUN U VEČERNJIM SATIMA I POPIJTE TEKUĆINU ČIM SE PROBUDITE… BIĆETE ŠOKIRANI UČINKOM!

Za zdrav i kvalitetan život vrlo je važno kako ćete započeti dan. Mnogi piju toplu vodu sa limunom u jutarnjim satima, ali tim načinom ne mogu se iskoristiti svi kapaciteti koje nam limun nudi. Pijenje toplu vode sa limunom nam ne dopušta da iskoristimo sve hranjive tvari koje se nalaze u pulpi i kori limuna.

Zato smo za vas pripremili ovaj nevjerovatni recept… Potrebi sastojci: 6 limuna oko pola litra vode Med Priprema: Prerežite 6 limuna na pola i dodajte ih u posudu sa vodom pa kuhajte vodu 3 minuta.

Ostavite posudu na nekih 15 minuta da se ohladi pa uklonite limun i pulpe iz vode. Naspite vodu u šolju od čaja i pijte a ostatak vode od limuna prelijte u neku staklenu bocu i ostavite za kasniju upotrebu. Za poboljšanje ukusa u vodu dodajte med po ukusu.

Prednosti konzumiranja ovog pića su: Jača imunološki sistem Štiti vas od prehlade Podstiče energiju za čitav dan Poboljšava probavu i ubrzava metabolizam Balansira pH razinu vašeg organizma Osvježava dah Čisti vašu kožu i čini je ljepšom Pomaže da smršate Hidratizira vaš limfni sistem

About admin

Check Also

OVAN: Znak koji dokazuje da DOBROTA i USPEH mogu ici zajedno, znak VELIKOG SRCA, znak koji se ponosi svojim POSTENJEM!

Mnogi se ne slazu sa ovnovima, ali ovnove zapravo svi postuju, ovnovi su osobe koje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *