Home / Zanimljivosti / OD DANAS NOVO PRAVILO: ZABRANILI MOBITELE U OSNOVNIM ŠKOLAMA!

OD DANAS NOVO PRAVILO: ZABRANILI MOBITELE U OSNOVNIM ŠKOLAMA!

FRANCUSKA – Slanje sms poruka tokom školskog sata stvar je prošlosti od ovog ponedjeljka, kad se mladi Francuzi vraćaju u školske klupe.

Zabrana je predizborno obećanje njihova predsjednika Emmanuela Macrona, koje je proveo u djelo. Zakon o zabrani mobilnih telefona u francuskim osnovnim školama usvojen je još u srpnju, a uz mobitele se u školama za vrijeme nastave neće smjeti koristiti ni tableti ni pametni satovi.

Srednje škole imaju mogućnost, ali ne i obvezu zabrane u skladu s internim dogovorom. Izuzetak će činiti izvanškolske aktivnosti ili upotreba tih uređaja među učenicima s posebnim potrebama. Prema nekim istraživanjima, oko 86 posto mladih Francuza u dobi od 12 do 17 godina posjeduje mobitel.

Zakonom usvojenim još 2010. u Francuskoj je zabranjena upotreba mobilnih telefona za vrijeme školskih aktivnosti, no velika većina ih se nije pridržavala propisa. U prvobitnoj verziji zakona se zahtijevalo da se zabrana odnosi i na prosvjetne radnike.

Zagovornici nove mjere smatraju da upotreba pametnih telefona kod djece i mladih potiče internetsko zlostavljanje, olakšava pristup pornografiji i potkopava sposobnost društvene interakcije. Među ostalim razlozima za primjenu novog pravila navode se krađe mobitela, opsesija modnim markama i ucjenjivanje. Ostavite svoj komentar dali ovo očekujte i na našim prostorima!

About admin

Check Also

DOK SE NJENE KOLEGICE HVALE LUKSUZOM I OGROMNIM KUĆAMA: Ova pjevačica kuha ručak na smederevcu…

Ona je jedna od uspješnijiih pjevačica današnjice i oduvijek važi za skromnu i “normalnu” djevojku. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *